Välkommen till Ålands aktiesparare rf.s hemsida! Vi är en oberoende intresseorganisation som är till för dig som är intresserad av aktiesparande. Vi hjälper dig genom att driva och bevaka dina allmänna och våra gemensamma intressen i frågor som berör aktiesparande och aktiehandel.

Aktuellt

Aktiespararna följer upp Dahlmans krönika...

I Ålandstidningen den 31 mars 2016 skriver Johan Dahlman en krönika där han varnar för riskerna med derivater och att andra hedgeavtal framförallt i rederierna och avseende bunkerpriser på oljan. Ålands aktiesparare har ställt frågan vidare och här kan ni läsa svaret från Viking Line och Rederi ab Eckerö.

Välkomna på vårmöte 20.4.2016 kl. 18.30 i Sjöfartsmuseet

Ålands aktiesparare håller stadgeenligt vårmöte i Sjöfartsmuseet onsdag 20.4 och börjar 18.30 med allmän genomgång av bokslut och verksamhetsberättelse, därefter hör vi Mats Löfström berätta om aktuella ekonomisk-politiska beslut från riksdagen och andra makroekonomiska händelser. Efter en kaffepaus fortsätter vi med ekonominyheter från rapportperioden kvartal 1 av Andelsbanken med Hannes Byskata och avslutar med ingen mindre än Rebecka Eriksson som berättar om Otinova i allmänhet och förvärvet av Scantube i synnerhet! Varmt välkomna!

Medlemsmöte onsdag 21.10.2015

Välkomna till Ålands Sjöfartsmuseum onsdagen den 21 oktober kl 19.00 på höstens första medlemsmöte. Vi får en marknadsanalys av Julina Sommarström från Andelsbanken och hör företaget FS Links Ab Otto Hojar och Mårten Fröjdö om "hur ny teknik kan säkra Ålands kommunikationer". Kaffe och dopp utlovas.

Höstmöte 3 december kl 18.30 på Ålands Sjöfartsmuseum

Mötet inleds med stadgeenliga förhandlingar om verksamhetsplan och budget 2015 samt styrelse. Därefter har vi besök av FIFAX AB, Björn Geelnard och Pontus Nikola som berättar om företagets verksamhetside och satsning i fiskodling på land. Per länk hör vi Lars Söderfjell för Ålandsbanken om marknadsläget och avslutar med glögg och pepparkaka! Välkommen.

Våra sponsorer

Ålands Aktiesparare r.f. | info@aktiespararna.ax

Site by Strax Online - Powered by Lemon!